L
_ +

Tort cu spanac si cremă de mascarpone

ø 20 cm
Blat:
3 ouă
180 g zahăr 
175 ml ulei (vegetal)
1 lingură de apă fierbinte
250 g spanac proaspăt
coaja de la ½ lămâie 
1 lingură de suc de lămâie
310 g făină 
1 praf de copt 


Se bat ouăle întregi, zahărul, uleiul si o lingură de apă fierbinte, până când devin usoare si pufoase. Se amestecă spanacul tocat, zeama de lămâie, făina cernută si praful de copt, până se omogenizează. Se coace la 180°C timp de aproximativ 45-50 de minute. 


Cremă:
250 g Mascarpone
200 ml de friscă cu 31% grăsime.
zahăr pudră + vanilie după gust
250 g brânză de vaci
Bateti mascarpone, frisca si zahărul până când se întăresc, apoi adăugati usor brânza de vaci la sfârsit.

 


 

 

Instructiuni pentru încălzirea pernei cu miros de levăntică

Lavanda este o plantă fermecătoare, cu un parfum inconfundabil, iar utilizările sale infinite sunt fascinante: în medicină, scade tensiunea arterială, în cosmetică actionează împotriva mătretii si regenerării pielii, în casă înlătură moliile de pe haine. Perna încălzită, cu miros de levăntică, ameliorează durerile musculare, de spate si de gât, reduce durerile menstruale si are un efect pozitiv asupra insomniei, nervozitătii si anxietătii. Mamele pun perna caldă în patul bebelusilor lor si sub pătură.

Pentru a pregăti această pernă, aveti nevoie de:
-fată de pernă din bumbac, fără fermoar metalic, aproximativ 20 x 20 cm.
-flori de lavandă uscate, fără tulpini si frunze, de la o plantă tăiată chiar înainte de înflorire
-boabe de grâu pentru o retentie mai lungă a căldurii

Umpleti fata de pernă din bumbac pe trei sferturi, cu grâu amestecat cu flori uscate de lavandă si coaseti deschiderea. Pernuta se încălzeste sub supraveghere, într-un cuptor cu microunde la 700 W, timp de minimum 90 de secunde. Boabele de grâu acumulează perfect căldura si fac ca perna să se mentină caldă timp de aproximativ 30 de minute.

SUGESTIE: Perna poate fi umplută si cusută la mijloc, pentru a asigura o mai bună fixare în zona dureroasă.
 

 


 

 

Rețetă BISCUIȚI CU PARMEZAN

- 140 g de făină
- 120 g de unt
- 2 gălbenușuri de ou
- 80 g de parmezan ras

 Într-un robot de bucătărie sau prin frământare, formați un aluat compact cu ajutorul ingredientelor de mai sus și apoi introduceți-l în frigider pentru cel puțin 2 ore. Întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor presărat cu făină și decupați apoi forme de dimensiuni egale. Coaceți formele într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt, la 190C, timp de aproximativ 10 minute până când devin roz, în funcție de înălțimea biscuiților.
Gustul biscuiților arși este neplăcut!
SUGESTIE: înlocuiți o parte din unt cu pesto de busuioc, pentru a obține gustul alimentelor din Italia.

 

  

L
Autentificarea clientului
*
*
Am uitat parola
Am uitat parola
L
X
X
X
În partea de sus r
r
o